Διανομή φρούτων

THN ΠΕΜΠΤΗ 23/3 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΡΟΥΤΩΝ (ΜΗΛΑ) ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ.

 Στην Καβάλα, στο Εθνικό σταδιο Ανθή Καραγιάννη

και στην Ελευθερούπολη, στα ψυγεία Σουλης Μπεγκόνια.

Φυσικά η προσπάθεια διανομής Φρούτων/τροφίμων θα συνεχιστεί όλη την χρονιά.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία την Αντιπεριφέρεια Καβάλας

και φυσικά όσους βοήθησαν εμπράκτως στην σημερινή μας δράση.

Κοπή πίτας και γιορτή 2017

Την Κυριακή 15.01.2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής πίτας του συλλόγου τριτέκνων της Π.Ε. Καβάλας, σε κατάμεστη αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης, όπου τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χιόνη Γρηγόρη για τις ενέργειες του συλλόγου σε τοπικό κυρίως επίπεδο, να γνωρίσουν το νέο Δ.Σ. και παράλληλα να επικυρώσουν τις ταυτότητες μέλους για το 2017, με τις οποίες μπορούν να έχουν εκπτώσεις σε πολλές επιχειρήσεις και υπηρεσίες της Καβάλας, Ελευθερούπολης και Χρυσούπολης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Καβάλας κα Δήμητρα Τσανάκα που επανέλαβε την στήριξη και συνεργασία του Δήμου στα αιτήματα του συλλόγου, με ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση για απαλλαγή των δημοτικών τελών και για τους τριτέκνους, βάση οικονομικών κριτηρίων ,  ο πατήρ Σάββας από την ενορία της Αγίας Ειρήνης ως εκπρόσωπος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Προκόπιου, ο αντιπερειφεριάρχης Καβάλας. Κ Θόδωρος Μαρκόπουλος, και μέλος του δημοτικού συμβουλίου κα Φραντζεσκάκη.

Επίτιμη καλεσμένη ήταν η παραολυμπιονίκης κα Ανθή Καραγιάννη, που είναι τέκνο τρίτεκνης οικογένειας και τιμήθηκε από τον σύλλογο για  την προσφορά της και τις επιδόσεις της στον αθλητισμό.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τον χορευτικό όμιλο Ποντίων Καβάλας που διασκέδασε με τους χορούς του, μικρούς και μεγάλους, ενώ τα μικρά παιδιά ψυχαγωγήθηκαν από κλόουν, face painter και θεατρικές παραστάσεις στον προθάλαμο της αίθουσας.

Ο σύλλογος ευχαριστεί θερμά, τα καταστήματα: “Petra jewellery”, “Kωτσόβολο”, “Αntigoni”, “φροντιστήριο Κονδυλίδου Βίλλυ”, την ποτοποιεία  “το δικό μας”, για τις σεβαστές χορηγίες τους, καθώς και πλήθος καταστημάτων από Καβάλα και Ελευθερούπολη για τα δώρα που μας προσέφεραν.

Καθαρισμός ακτών.

Με επιτυχία ως προς το αποτέλεσμα ολοκληρώσαμε και αυτήν μας την δράση,

η οποία αφορούσε τον καθαρισμό μέρους της ακτής περιγιαλίου σε συνεργασία
πάντα με τον Δήμο Καβάλας.
Ευχαριστούμε τα λίγα μέλη του συλλόγου, που βοήθησαν.
Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώσαμε πως είχαμε και πολλά παιδάκια που σίγουρα
πήραν τα θετικά μηνύματα της δράσης.
Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε και σε μητέρα με τα τρία της παιδιά, που ήρθε από
Κεραμωτή για να μας βοηθήσει. Την ευχαριστούμε.
Να σημειώσουμε πως στο τέλος δεν αφήσαμε κανέναν παραπονούμενο και
πεινασμένο,  ανάβοντας κάρβουνα και ψήνοντας τα .απαραίτητα.
Και του χρόνου γεροί και περισσότεροι !

img_3301 img_3303 img_3305 img_3307 img_3308 img_3309 img_3312 img_3313

Εκδήλωση του συλλόγου τριτέκνων Π.Ε. Καβάλας για την γιορτή της μητέρας.

Την ημέρα της γιορτής της μητέρας, Κυριακή 8/5/2016, επέλεξε ο σύλλογος τριτέκνων Π.Ε. Καβάλας να διοργανώσει εκδήλωση για όλες τις μητέρες του συλλόγου, αλλά  και για να καλοσωρίσει και να τιμήσει  τις νέες τρίτεκνες μητέρες μέλη του συλλόγου έτους 2015.  Στην εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Καβάλας οι νέες τρίτεκνες μητέρες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και με παλιότερα μέλη του συλλόγου και να αναταλλάξουν εμπειρίες, σκέψεις και απόψεις για θέματα που τις απασχολούν.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η κα Παπαδοπούλου Ρούλα μέλος του συλλόγου, με την ιδιότητα της μαίας -επαγγελματία υγείας, που με μια σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε με απλές συμβουλές προς τις τρίτεκνες μητέρες στην ιεράρχηση των προταιρεοτήτων ώστε να ανταπεξέλθουν στον δύσκολο ρόλο τους.

Η εκδήλωσε έκλεισε με απονομή από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Χιόνη Γρηγόρη στις νέες τρίτεκνες μητέρες από ένα συμβολικό αναμνηστικό δωράκι.ΦΩΤΟ ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ (2) ΦΩΤΟ ΓΙΟΡΤΗ ΜΗΤΕΡΑΣ DSC02213 __________ 4

Σημερα 29/10 κατατέθηκε στον αντιπεριφερειάρχη, το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας, από τον πρόεδρο του συλλόγου τριτέκνων Καβάλας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

29.10.2015

 

Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), οι δεκάδες Τριτεκνικές Οργανώσεις – Μέλη της και τα 1.250.000 μέλη τρίτεκνων οικογενειών, συγκεντρωθήκαμε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτώβρη 2015, έξω από τις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την αντιδημογραφική συμπεριφορά και την επανειλημμένη ασυνέπεια λόγων και πράξεων της Κυβέρνησης, στο θέμα των Οικογενειακών – Προνοιακών Επιδομάτων.

Οι αλλεπάλληλες αναβολές και οι αστήριχτες δικαιολογίες έχουν φέρει σε απόγνωση τους δικαιούχους και έχουν οξύνει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική τους κατάσταση.

Οι τρίτεκνες οικογένειες, που με πρόσχημα την κρίση, σήμερα είμαστε σε τραγική κατάσταση από τα γενικότερα μέτρα της κυβέρνησης, τις μαζικές περικοπές μισθών και συντάξεων, την υπερφορολόγηση και την ανεργία, δεχόμαστε ένα ακόμα πλήγμα, αφού χιλιάδες δικαιούχοι στερούμαστε επιδόματα που είναι αναγκαία για ν’ αντιμετωπίσουμε τις εξαθλιωτικές συνθήκες διαβίωσης.

Την ώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται σε μια κρισιμότατη καμπή στη νεότερη ιστορία της, την ώρα που ο λαός μας αισθάνεται ότι το τελευταίο οχυρό στήριξης της ελληνικής κοινωνίας είναι η οικογένεια, αυτή ακριβώς την ώρα ο Πρωθυπουργός, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των «Θεσμών», εξαπολύουν δριμύτατη επίθεση στην Ελληνική Οικογένεια.

Το δημογραφικό πρόβλημα, αποτελεί βόμβα εκραγείσα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους και είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, αλλά και η πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, επηρεάζουν αρνητικά και τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, ανατρέποντας την αναλογία συνταξιούχων – ενεργών ασφαλισμένων πολιτών.

Οι ψευδεπίγραφες προεκλογικές δεσμεύσεις ότι οι οικογένειες με τρία παιδιά θα χαρακτηριστούν πολύτεκνες και ότι τάχα στηρίζουν το δικαίωμα στην τεκνοποιία όλων όσων ζουν στη χώρα, αποδεικνύονται λόγια χωρίς αντίκρισμα. Διαψεύδουν καθημερινά τις προσδοκίες των πολυμελών οικογενειών και με τη ΜΗ χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων και των υπολοίπων κοινωνικών προνοιών, βάζουν ταφόπλακα στο θεσμό της Οικογένειας και στο Δημογραφικό.

Τα παιδιά μας, τα παιδιά των Πολυμελών Οικογενειών εξακολουθούν να θεωρούνται ως τεκμήρια, εξακολουθούν ν’ αποκλείονται από την πρόσβαση σε στοιχειώδεις κοινωνικές και εκπαιδευτικές πρόνοιες (Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μεταδευτεροβάθμιες σχολές, διορισμοί ΑΣΕΠ, κ.λ.π), ενώ η Τρίτεκνη Οικογένεια, παρά τα κροκοδείλια δάκρυα και τις προεκλογικές κορώνες περί νομοθετικής ρύθμισης και συνταγματικής εξίσωσης των πολυμελών οικογενειών, επιφορτώθηκε με περισσότερα φορολογικά βάρη, με νέες αδικίες και ανισότητες.

Τα παιδιά μας δεν «τιμολογούνται» κύριοι της Κυβέρνησης !

Οι οικογένειες με τρία παιδιά, «ΕΠΙΔΟΤΟΥΝ» την πατρίδα στη μάχη του δημογραφικού, «ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ» φορολογικά και ασφαλιστικά την ελληνική κοινωνία με νέους ΕΝΕΡΓΟΥΣ πολίτες, στηρίζουν  το θεσμό της οικογένειας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

1.      ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣΜΟΥΣ στις πλάτες των εξαθλιωμένων τρίτεκνων οικογενειών της χώρας.

2.      ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ν’ αποπροσανατολίζετε ώστε να περάσετε ει δυνατόν αναίμακτα στην κατακρεούργηση των προνοιακών επιδομάτων και βοηθημάτων.

3.      Να βρείτε εδώ και τώρα τους απαιτούμενους πόρους για την ενίσχυση του θεσμού της οικογενείας και την χορήγηση των προνοιακών – οικογενειακών επιδομάτων και βοηθημάτων.

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ !

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ !!!

  

 ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11 Π.Μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

11-09-2015 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΑΒΕΥΣΥΕΩΝ

Εκδήλωση του Συλλόγου Τριτέκνων Π.Ε. Καβάλας.

          

Την ημέρα του αγιασμού στα σχολεία 11/09/2015, διάλεξε ο Σύλλογος Τριτέκνων Π.Ε. Καβάλας για να διοργανώσει εκδήλωση που απεθυνόταν στα πρωτάκια αλλά και στους νεοεισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, άνοιξε ο πρόεδρος κος Χιόνης Γρηγόρης που αφού ευχαρίστησε τα μέλη για τη συμμετοχή τους αλλά και το Δ.Σ. για την άρτια προετοιμασία τηςκαι αφού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος μέσα στο 2015, έδωσε τη σκυτάλη στην εκπαιδευτικό κα Μάγδα Νικηφορίδου που καλωσόρισε τα πρωτάκια στη νέα σχολική χρονιά με ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα «γνωρίζοντας νέους φίλους – κάνοντας νέους φίλους» και περιεχόμενο την προσαρμογή στο νέο σχολικό περιβάλλον.

Στη συνέχεια το Δ.Σ του Συλλόγου μοίρασε στα πρωτάκια-μέλη του συλλόγου,            22 συνολικά, συμβολικά τα πρώτα τους σχολικά είδη,απαραίτητα για τη νέα σχολική χρονιά.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή του ΤΕΙ Καβάλας κου Καρασαββόγλου Αναστάσιου που μετέφερε στους 15 νεοεισακτέους στα ΑΕΙ-ΤΕΙ την πολύτιμη εμπειρία του από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους έδωσε τις πολύ χρήσιμες συμβουλές του για επιτυχείς σπουδές. Από πλευράς του συλλόγου μίλησε στους νεοεισακτέους ο γραμματέας κος Καρασάββας Κλήμης που αναφέρθηκε στην αξία της οικογένειας και την υποστήριξη που αυτή παρέχει στα νεότερα μέλη της,ιδιαίτερα στην προσπάθειά τους να ανεξαρτοποιηθούν και να θέσουν τις βάσεις για το μέλλον τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών επαίνωνκαι ενός συμβολικού ποσού αλλά και τις καλύτερες ευχές όλων για «Καλές Σπουδές».

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 53η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ – 22 και 23 ΜΑΙΟΥ – 8.00-14.00 – ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ 53η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ !

22 και 23 ΜΑΙΟΥ – 8.00-14.00 – ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ