Ανοιχτή επιστολή σε υποψήφιους βουλευτές (08-05-2012)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Αξιότιμοι(ες) κ.κ. υποψήφιοι Βουλευτές,

Οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, που κατά γενική ομολογία είναι ίσως οι κρισιμότερες μετά τη μεταπολίτευση, θα φέρουν πολλούς από εσάς στα έδρανα της βουλής με τη νομοθετική εξουσία να αποφασίζετε για τη τύχη της χώρας και των Ελλήνων.

Βιώνουμε ως χώρα μία πρωτοφανή και απρόσμενη οικονομική και κοινωνική κρίση χωρίς δυστυχώς να φαίνονται σημάδια ανάκαμψης. Αντίθετα τα προαποφασισμένα μετεκλογικά μέτρα θα επιτείνουν το οικονομικό αδιέξοδο που έχει οδηγήσει σε απελπισία μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας.

Οι τρίτεκνες οικογένειες υφίστανται όχι μόνο τις οικονομικές επιπτώσεις της ύφεσης και των αλλεπάλληλων δυσβάστακτων οικονομικών μέτρων αλλά πλήττονται επιπρόσθετα και από τις περικοπές στα ευεργετήματα όπως επιδόματα, φοροαπαλλαγές κ.λπ. χωρίς όμως να μειώνεται αντίστοιχα το κόστος διαβίωσης και ανατροφής των παιδιών μας.

Η οικονομική κρίση αποτρέπει πλέον σε απαγορευτικό βαθμό την τεκνοποίηση ακόμη και του πρώτου παιδιού πόσο μάλλον του τρίτου, με ότι αυτό συνεπάγεται για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Η υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους επιτείνει το πρόβλημα αφού η υγεία, η παιδεία ακόμη και η συμμετοχή σε κάποιο αθλητικό σύλλογο, επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό που πλέον δεν φτάνει για να καλύψει και αυτά τα έξοδα. Οι αναγκαστικές αλλά αναγκαίες περικοπές ακόμα και στις ανελαστικές δαπάνες ανατροφής των παιδιών μας τα αδικούν απέναντι σε άλλα παιδιά που μεγαλώνουν με καλύτερη υποστήριξη, περισσότερες δυνατότητες και καλλίτερες προοπτικές στο νέο ανταγωνιστικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Αυτό τα παιδιά μας το γνωρίζουν, το νοιώθουν και το βιώνουν ως αδικία του συστήματος.

Από υπόδειγμα λαού καταντήσαμε να είμαστε το παράδειγμα προς αποφυγήν και το μαύρο πρόβατο της υφηλίου. Δεν αξίζει στη Ελλάδα, δεν αξίζει τους Έλληνες αυτή η αντιμετώπιση. Δώστε επί τέλους ένα τέλος στον κατήφορο που βιώνουμε ως χώρα. Δώστε επί τέλους ένα τέλος στην όποια αδιέξοδη πολιτική που μας βυθίζει ολοένα και ποιο βαθιά στην ύφεση. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τιμήστε την ψήφο του Λαού και υπερασπιστείτε το Εθνικό Συμφέρον κόντρα σε οποιοδήποτε προσωπικό και πολιτικό κόστος.

Η αντοχή αλλά και η υπομονή του Ελληνικού Λαού και των τρίτεκνων οικογενειών έχει εξαντληθεί.

Σύλλογος Τρίτεκνων Δήμου Καβάλας.

Comments are closed.