Δωρεάν διανομή τροφίμων σε Τρίτεκνες Οικογένειες της Π.Ε. Καβάλας

Καταγραφή

 

Ολοκληρώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Σύλλογο Τρίτεκνων Π.Ε. Καβάλας  η δωρεάν διανομή τροφίμων, όπως μακαρόνια, τυρί φέτα, γραβιέρα, κασέρι και ελαιόλαδοαπό το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από ΕΕ» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η δράση για το έτος 2013, για τις οποίες διατέθηκε ποσό ύψους 25 εκατ. ευρώ, αφορούσε σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους ευπαθών ομάδων σε όλη τη χώρα μέσω περίπου 1000 φορέων για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι τριτέκνων, πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Με αφορμή την παραλαβή των προϊόντων την Παρασκευή 24.01.2014 από τις 40 εγκεκριμένες από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης οικογένειες-μέλη του Συλλόγου,       ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Χιόνης Γρηγόρης τόνισε ότι η αρωγή που δίνεται με τη δωρεάν διανομή τροφίμων βάρους άνω των 1.600 κιλών, στις τρίτεκνες οικογένειες της Π.Ε. Καβάλας, αποτελεί σημαντική ανάσα, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε με τη δραματική μείωση του εισοδήματός μας παράλληλα με την αύξηση της φορολόγησης και την ακρίβεια της αγοράς ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημόσια το μέλος του συλλόγου κ. Ντοματά Παντελή που διέθεσε το φορτηγό του για τη μεταφορά των προϊόντων στον τόπο διανομής.

Ο γραμματέας του Συλλόγου κ Καρασάββας Κλήμης σημείωσε ότι η διεκδίκηση και η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας και πόρου όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. είναι πολύ σημαντική καθώς αναδεικνύεται έτσι και το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουνοι οικογένειες με τις αυξημένες υποχρεώσεις και δαπάνες, ιδιαίτερα δε όταν παράλληλα ενισχύεται και η ελληνική παραγωγή και μεταποίηση, μιας και η πλειοψηφία των προς διάθεση προϊόντων ήταν προϊόντα ΠΟΠ.

Οι τρίτεκνοι θα ενημερωθούν όταν υπάρχουν νεώτερα σχετικά με τη διανομή του ρυζιού που ήταν στο πρόγραμμα, αλλά λόγω διαδικαστικού κωλύματος δεν διανεμήθηκε ακόμη από το υπουργείο, στους φορείς υλοποίησης.

Πληροφορίες για τη δράση του συλλόγου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούν στην ιστοσελίδα www.triteknoikavalas.gr.

Comments are closed.